De Black Angus

Dit supermals rundvlees staat voor kwaliteit. Het is volgens fijnproevers het beste wat er op dit moment aan rundvlees te krijgen is, en smaakt zoals rundvlees vroeger smaakte; natuurlijk en zonder toevoegingen. De Black Angus-runderen lopen hun hele leven vrij over de pampa’s. De jonge stierkalveren worden na zo’n 28 maanden geslacht, wanneer ze zo tussen de 400 en 460 kilo wegen.

Het is natuurlijk geen Wagyu, maar smelt toch heerlijk in je mond. Verder spreekt het mij aan dat het goed past in een cholesterol verlagend dieet. Dat komt door de hoeveelheid intramusculair vet. Dat het liefdevol wordt gefokt volgens het ‘natural beef principle’, afgemest en geslacht is uiteraard ook een pluspunt. De controle daarop is perfect, intern én door de USDA. Mijn ervaring is dat ook de minder luxe delen van absolute culinaire klasse zijn en in verhouding helemaal niet duur. Natuurlijk zijn de edele delen van U.S. Beef (entrecote, rib-eye) aan de prijs, maar hun kwaliteits verhouding is véél gunstiger dan bijvoorbeeld een ossenhaas uit Brazilië. Het graangevoerde Black Angus rund zorgt voor het lekkerste vlees dat ik ken. Amerikanen weten wat zorg voor vlees is. Van fok tot kok denken en werken ze met de horeca mee. Alle zwarthuidrunderen zijn praktisch gelijk wat lengte en gewicht betreft. Het verschil bedraagt maximaal 20 cm of 20 kilo wat het karkasgewicht betreft. Voor de slacht worden ze zo’n 160 dagen gevoerd met maïs en zonder hormonen. Mede daardoor is de smaak 12 maanden per jaar constant. De karkassen onderscheiden zich door hun krijtwitte vet, het lijkt wel ossewit. U.S. Black Angus Beef geeft de hoogste garantie op constante kwaliteit.

De runderen die in het NHTC (Non Hormone Treated Cattle) programma speciaal voor de Europese markten worden gefokt zijn zelfs nog mooier dan die voor de Amerikanen zélf. Zelfs hun opa en oma zijn al hormoonvrij. Kortom, hun hele historie is bekend.

Bij Vuur & Vlam presenteren we dit mooie rundvlees uiteraard van de grill. Zonder toegevoegde vetten en olieen.

Smakelijk!